Opcje przeglądania
Cena
  • od
    do

Kuchnia i diety

Kuchnia i diety

Jak nie masz w głowie, to masz w biodrach

Jak nie masz w głowie, to masz w biodrach
Jak nie masz w głowie, to masz w biodrach

Żeby schudnąć, nie możesz być na diecie!

Dostępność: brak towaru

Cena:

29,00 zł

Zdrowo, smacznie, naturalnie. Prawidłowe żywienie psa

Zdrowo, smacznie, naturalnie. Prawidłowe żywienie psa
Zdrowo, smacznie, naturalnie. Prawidłowe żywienie psa

Książka adresowana jest do wszystkich, którzy chcieliby się dowiedzieć, na czym polega prawidłowe naturalne żywienie psa bez żywności śmieciowej, psich fast foodów, bez niepotrzebnych dodatków chemicznych, zbędnych zbóż i odpadów z przetwórstwa żywności.

Dostępność: brak towaru

Cena:

33,00 zł

Życzę smacznego. Rodzinna kuchnia Doroty

Życzę smacznego. Rodzinna kuchnia Doroty
Życzę smacznego. Rodzinna kuchnia Doroty

Przedstawiam moją rodzinną książkę kucharską, która pomoże przygotować Ci smaczne, zdrowe, pełnowartościowe dania dla Ciebie i Twojej rodziny.
W książce znajdziesz przepisy na zupy afrykańskie i na potrawy brazylijskie, takie jak bakłażany Kati, zapiekanka z kurczakiem czy ciasto marchewkowe oraz liczne przepisy kuchni polskiej, w tym również zupy na słodko mojej cioci.
Prawie każda potrawa jest przedstawiona na kolorowym zdjęciu, dzięki czemu będziesz mógł/mogła zobaczyć, jak wygląda.
Wskazówki na temat wartości odżywczych i kalorycznych pomogą kontrolować, co jemy.
Życzę wszystkim smacznego!

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

34,99 zł

egz.

Dieta bez mleka i glutenu. Wydanie drugie poprawione

Dieta bez mleka i glutenu. Wydanie drugie poprawione
Dieta bez mleka i glutenu. Wydanie drugie poprawione

Trądzik, trudna do leczenia nadwaga, bóle głowy, ciągłe katary i zapalenia zatok, reumatyzm, problemy skórne, astma, zespół przewlekłego zmęczenia. Jeżeli niepokoją cię którekolwiek z tych objawów, to warto rozważyć wpływ pokarmów na ich powstawanie. Może okazać się, że twój układ odpornościowy traktuje jako wroga niektóre składniki pokarmowe, doprowadzając w ten sposób do reakcji alergicznych różnego typu. W szczególności wiele osób uzyskuje dodatni wynik w testach alergicznych na mleko, jaja i gluten (lub pszenicę).

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

35,00 zł

egz.

Dieta bez mleka i glutenu

Dieta bez mleka i glutenu
Dieta bez mleka i glutenu

rądzik, trudna do leczenia nadwaga, bóle głowy, ciągłe katary i zapalenia zatok, reumatyzm, problemy skórne, astma, zespół przewlekłego zmęczenia. Jeżeli niepokoją cię którekolwiek z tych objawów, to warto rozważyć wpływ pokarmów na ich powstawanie. Może okazać się, że twój układ odpornościowy traktuje jako wroga niektóre składniki pokarmowe, doprowadzając w ten sposób do reakcji alergicznych różnego typu. W szczególności wiele osób uzyskuje dodatni wynik w testach alergicznych na mleko, jaja i gluten (lub pszenicę).

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

35,00 zł

egz.

Pyszne smaki tradycji

Pyszne smaki tradycji
Pyszne smaki tradycji

Elżbieta Klecha jest pasjonatką wypieków i gotowania. Od wczesnego dzieciństwa asystowała swojej mamie podczas przygotowywania potraw. Szczególnie ujęło ją szykowanie dań na duże rodzinne imprezy. Atmosfera tych przygotowań miała znaczny wpływ na późniejsze jej dokonania. Pochodzi z dużej rodziny górali czadeckich, gdzie tradycje są ważne, a przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie.
Prywatnie żona i mama piątki dzieci. Wraz z rodziną prowadzi małe gospodarstwo rolne, które jest miejscem pracy i wypoczynku. W wolnym czasie maluje obrazy.
Trzeba się nieźle natrudzić, by spróbować bigosu czy przepysznych ciast pani Eli na dożynkach, bo tak szybko znikają. Kto raz ich spróbował, ten będzie o nie walczyć na każdej imprezie. Jej dania są wyjątkowe i smaczne, to swoista przeplatanka tradycyjnych potraw z różnych regionów Polski. Swoje przepisy udostępnia w lokalnej prasie. Część z nich znalazła się w tej książce, resztę można znaleźć na Facebooku na grupie kulinarnej "Ela z kuchnią".

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

39,00 zł

egz.

Mit chorób nieuleczalnych i wielki biznes

Mit chorób nieuleczalnych i wielki biznes
Mit chorób nieuleczalnych i wielki biznes

"Mit chorób nieuleczalnych i wielki biznes" to pasjonująca lektura, która w stylu właściwym powieściom kryminalnym:
- odkrywa przed czytelnikiem świat skorumpowanych polityków i urzędników, którzy globalnym korporacjom farmaceutycznym stworzyli korzystne otoczenie prawne, dzięki któremu mogą one działać w sposób typowy dla mafii – tyle że całkiem legalnie.

Dostępność: brak towaru

Cena:

59,00 zł

Zdrowy czekoholik

Zdrowy czekoholik
Zdrowy czekoholik

Nazywam się Olga. Jesteś czekoholikiem tak jak ja? Jednak wyrzuty sumienia wciąż nie pozwalają Ci delektować się ulubionym smakołykiem w spokoju? Albo źle się czujesz po czekoladowych przysmakach ze sklepu? A może jesteś świadom ilości chemii w produktach i nie chcesz dłużej faszerować nią ciała? Jeśli tak, to moja książka jest stworzona właśnie dla Ciebie, Czekoholiku :).

Dostępność: brak towaru

Cena:

69,00 zł

Cuda z herbaty

Cuda z herbaty
Cuda z herbaty

Jerzy Czapla - od 35 lat realizuje się w zawodzie barmańskim, od 15 lat jest licencjonowanym kiperem herbat.
Uczestnik ogólnoświatowych szkoleń z drinków, w tym na bazie herbat (między innymi w Kolombo na Sri Lance, w Ałma Acie w Kazachstanie i w Hanoi w Wietnamie). Uczestnik kongresów herbat w Kolombo w 2005 i 2007 roku.
Wysokiej klasy praktyk z wieloma wyróżnieniami i nagrodami konkursowymi, mistrz Polski, laureat mistrzostw świata w Maladze w 1999 roku.
Praktykuje na plantacjach na Sri Lance, w Chinach, Indiach i Wietnamie. Jest cenionym trenerem w technikach barmańskich i kiperskich herbat oraz innowatorem parzenia herbat i przygotowywania koktajli na ich bazie.
Założyciel Centrum Szkolenia Barmanów (2001), barman i manager wielu lokali w Polsce.
W 2018 roku minister sportu i turystyki mianował Centrum Szkolenia Barmanów Jerzego Czapli na pierwszą w Polsce instytucję certyfikującą kwalifikację Barman-Blender.
Jest społecznikiem, sprawuje funkcję członka Sektorowej Rady do spraw Kompetencji Sektora Turystyki w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie.

Popularnonaukowa książka „Cuda z herbaty” prezentuje znane informacje o herbatach w sposób oryginalny i twórczy. Zawarte w pozycji treści stanowią znaczące rozwinięcie, uaktualnienie i oryginalne podejście do zagadnień związanych z herbatami w stosunku do istniejących na rynku publikacji z tego zakresu. Uważam, że grono odbiorców tej wartościowej pracy będzie z pewnością szerokie, zwłaszcza że zawiera ona wiele praktycznych informacji na temat uzyskania dobrej jakości naparów herbacianych. Rekomendowany tytuł to kompendium wiedzy na temat herbat, ich rodzajów, właściwości, sposobów parzenia, a układ treści jest przemyślany i spójny. Niewątpliwie najciekawsza jest druga część książki, dotycząca praktycznego wykorzystania herbat do przygotowania drinków bezalkoholowych i alkoholowych. Z całym przekonaniem rekomenduję tę pozycję entuzjastom herbaty. - prof. dr hab. Ewa Czarniecka-Skubina, SGGW w Warszawie

Bardzo dziękuję za przesłanie ciekawego – w mojej ocenie – opracowania na temat historii herbaty i możliwości jej wykorzystywania. Zamieszczone w książce informacje – przede wszystkim przepisy dotyczące przyrządzania na bazie herbaty drinków – stanowią cenne źródło inspiracji dla osób chcących zdobyć nowe lub poszerzyć posiadane kwalifikacje z tego obszaru. Gratuluję autorowi opracowania i mam nadzieję, że nie jest to ostatnia jego książka poświęcona tej problematyce. - dr hab. Hanna Zawistowska, prof. SGH, przewodnicząca Sektorowej Rady ds. Kompetencji – Turystyka

Polacy chętnie piją herbatę zarówno do posiłków, jak i jako samodzielny napój. Lubimy przede wszystkim herbatę czarną, ale coraz częściej pijemy napar z zielonej herbaty lub sięgamy po inne rodzaje herbat. Jerzy Czapla jest osobą, która może godzinami pięknie opowiadać o historii herbaty i ceremonii jej parzenia, a także o jej właściwościach zdrowotnych. Nie ma to jak kubek dobrej herbaty, ale nie wszyscy wiemy, jak dobrać dobrą herbatę, ile czasu ją parzyć i w jakiej temperaturze, no i oczywiście jeszcze, w jaki sposób ją podawać. Wszystkie odpowiedzi znajdziecie w tej książce. - Marcin Soból, prezes Stowarzyszenia EuroToques Polska, mistrz kulinarny, doświadczony szef kuchni
 
Cieszę się, że powstała taka publikacja na temat herbaty. To świetny i bardzo treściwy klucz do poznania, czym naprawdę jest ten napój. Uczy nie tylko, jak wybrać prawdziwą i wysokiej jakości herbatę, ale także, co ważne, jak ją podać, żeby całe dobro w niej zawarte trafiło do nas. - Jarosław Uściński, prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, właściciel restauracji Moonsfera w Warszawie

Niesamowite, odkrywcze, świeże i rzadko spotykane spojrzenie na świat herbat. Praktyczna ściąga dla ludzi ceniących sobie wyrafinowany smak herbaty. Polecam! - Jarosław Walczyk, prezes, współzałożyciel i fundator Fundacji Klubu Szefów Kuchni, mistrz kucharski i ceniony ekspert kulinarny

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

89,00 zł

egz.
do góry

Wykonane przez Onisoft.pl

2017 Wszelkie prawa zastrzeżone oceanksiazek.pl

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl